Grej til udlån

Folkeskolerne i Rebild Kommune kan låne grej til undervisningen.

 • Æggeruger:  Naturskolen har en fuldautomatisk rugemaskine til udrugning af æg. Eleverne følger udviklingen fra æg til kylling og oplever underet mens forvandlingen fra æg til kylling finder sted. Der følger en kasse med 22 æg i plast med billeder af udviklingen fra nylagt til færdig kylling. 
  En fin aktivitet inden påske og resultatet har ofte været aftensmaden på grillen ved efterfølgende forældrearrangementer.
 • Smykkekasse:  Arbejder du med jernalder - vikingetema eller har skolen brug for et smykkeværksted i anden sammenhæng, kan du låne en smykkekasse til fremstilling af flettede eller strikkede halskæder og armbånd.   En anden kasse er med tænger og grej til, at lave kæder fremstillet af ringe.
  Kasserne er med det værktøj du skal bruge til din klasse, men materialerne skal du selv købe.
 • Støbekasse: Arbejder du med vikingetid eller middelalder får du måske brug for at støbe torshammere eller kors i tin. I støbekassen er der det du skal bruge pånær materialer. Dem køber skolen selv.
 • GPSèr:  Naturskolen har 15 E-trex til udlån. Kan bruges i natur og teknik, biologi, geografi og idræt.
  Har faglærerne brug for et kursus i opsætning og brug af GPS´erne, er der mulighed for et to timers kursus en eftermiddag hjemme i og omkring skolen.
 • Pulsure: Naturskolen har et klassesæt af Garmins Forerunner 305 til udlån. Urerne er meget tekniske og korrekt brug forudsætter, at hver elev får sin egen profil oprettet i det medfølgende program på en bærbar pc.               
  Når det er på plads, kan urerne næsten alt det man skal bruge til en effektiv træning i idræt eller undersøgelse af kroppens kredsløb i biologi. Løbe eller cykelturen kan ses på Google earth med fart, puls, distance og rute.   
 • Stentromler: Polering af sten er en lang proces og kan derfor bedst foregå hjemme på egen skole. 
  Naturskolen har to stentromler samt en vibrator til udlån. Eleverne kan lave deres egen blanke lykkesten.
 • Krumknive/skeknive til udhulning af roer eller græskar: Et sikkert hit i forbindelse med allehelgenes aften.
 • Grej til friluftsliv: Kogegrej, liggeunderlag, bålgrej kan lånes. Telte må du selv sørge for.
 • Stjernekikkert: Naturskolen har en mindre stjernekikkert til udlån. Det er en Newton kikkert på ækvatorialopstilling, der nemt kan betjenes af elever.
 • Høleer og sejl: Har du et emne om høst, kan der lånes høleer og sejl. Da det ikke er ufarligt at slå med høle , følger naturvejlederen gerne med for at demonstrere, hvordan der sikkert "danses over engen."
 • Stenhuggerkasse: Skal eleverne forsøge sig med at arbejde kreativt med større sten kan stenhuggerkassen lånes. Der er store og små mejsler og forskellige  hamre til at bearbejde stenene. Der kan evt. lånes nogle maskiner til det grove og kløvning af kampesten. Naturvejlederen følger gerne med og giver instruktion
 • Papirfremstillingskasse: Et komplet værksted med rammer, svampe og litteratur - tilsæt kun papirpulp, vand og evt. tørrede krydderurter eller andet i papirmassen

  Er der andet grej eller naturmaterialer du mangler i din undervisning, så kontakt Søren Risborg - måske er det på hylderne eller kan skaffes i skoven.
  Mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller ring på tlf. 99887757